Reseptit

Hirvenlihapullat

Jauhetusta hirvenlihasta ja raastetusta perunasta syntyvät mehukkaat hirvenlihapullat. Poimi hirvenlihapullien resepti tästä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hirvenlihapullat

  • 400 g jauhettua hirvenlihaa
  • 1 sipuli
  • 3 rkl margariinia
  • 2 keitettyä perunaa
  • 1 kananmuna
  • 1.5 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia

Valmistusohje

Hirvenlihapullat valmistuvat näin helposti:

1. Keitä, jäähdytä ja raasta perunat.

2. Kuullota silputtu sipuli rasvassa ja anna jäähtyä.

3. Sekoita kaikki pyörykkäainekset keskenään ja anna taikinan hetki maustua kylmässä. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä.

4. Paista pyörykät kauniin ruskeiksi ja läpeensä kypsiksi paistinpannulla öljyssä tai margariinissa.

5. Tarjoa hivenlihapullat perunasoseen, puolukkasurveen ja riistalle sopivan kermakastikkeen kanssa.

Saatat pitää myös omenaisesta hirvikiusauksesta, hirvenlihakääryleistä tai hirvenlihasta tehdyistä Lindströmin pihveistä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Hirvikäristys

X