Reseptit

Pinaattiletut ja puolukkasurvosta

13.3.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Pinaattiletut ovat parhaita, kun taikinan sekoittaa itse, ja paistaa letut voissa valurautaisessa lettupannussa.

Ainekset

5 dl täysmaitoa
2–3 kananmunaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
3 dl vehnäjauhoja
1 pss/ 150 g pakastepinaattia sulatettuna
voita paistamiseen

Lisäksi

200 g kotimaisia pakastepuolukoita
2 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Vispilöi maidon joukkoon kananmunat, suola, mustapippuri, vehnäjauhot ja pinaatti. Jätä taikina turpoamaan hetkeksi.

2. Paista taikinasta pieniä lettuja tai isoja räiskäleitä voissa paistinpannulla.

3. Murskaa sulaneita puolukoita puukauhalla tai perunasurvimella, ja sekoita joukkoon sokeri.

4. Tarjoile rapeiden ja kuumien pinaattilettujen kanssa.

Katso myös:
Sieni-pinaattifrittata, Ruoka.fi
Pinaatti-fetavuoka, Ruoka.fi
Pinaattipapardelle vuohenjuustolla ja pähkinöillä, Kotiliesi.fi