Reseptit

Hirvipasta

Tässä reseptissä hirvenjauheliha saa parikseen tomaattisen pastakastikkeen.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g hirvenjauhelihaa
  • 0.5 dl öljyä tai 50 g voita
  • neljännes juuriselleriä
  • 4 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rosmariininoksa
  • 1 rkl timjamia ja oreganoa
  • 10 tuoretta tomaattia tai 4 dl valmista tomaattimurskaa
  • 1 paprika
  • 2 dl punaviiniä tai 1 rkl punaviinietikkaa + herukkamehua yht. 2 dl
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl valkopippuria

Lisäksi:

  • keitettyä penne-pastaa eli putkimaista pätkittyä makaronia

Valmistusohje

Kuori sellerin juuri ja leikkaa hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuori myös porkkana ja sipuli sekä valkosipuli ja kuutioi. Kasta tuoreet tomaatit kiehuvaan veteen ja kalttaa sekä lohko. Poista paprikasta siemenet ja silppua paprika.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Ruskista jauheliha ja kasvikset. Lisää tomaattilohkot mehuineen sekä viini tai mehu. Mausta varovaisesti suolalla ja valkopippurilla. Hauduta kastiketta tunnin verran. Tarkista maut.

Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä napsahtelevan pehmeiksi. Valuta ja sekoita kastikkeen kanssa. Tarjoa heti.

X