Hirvipasta
Tässä reseptissä hirvenjauheliha saa parikseen tomaattisen pastakastikkeen.
Ainekset
- 400 g hirvenjauhelihaa
- 0.5 dl öljyä tai 50 g voita
- neljännes juuriselleriä
- 4 porkkanaa
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rosmariininoksa
- 1 rkl timjamia ja oreganoa
- 10 tuoretta tomaattia tai 4 dl valmista tomaattimurskaa
- 1 paprika
- 2 dl punaviiniä tai 1 rkl punaviinietikkaa + herukkamehua yht. 2 dl
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl valkopippuria
Lisäksi:
- keitettyä penne-pastaa eli putkimaista pätkittyä makaronia
Valmistusohje
Kuori sellerin juuri ja leikkaa hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuori myös porkkana ja sipuli sekä valkosipuli ja kuutioi. Kasta tuoreet tomaatit kiehuvaan veteen ja kalttaa sekä lohko. Poista paprikasta siemenet ja silppua paprika.
Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Ruskista jauheliha ja kasvikset. Lisää tomaattilohkot mehuineen sekä viini tai mehu. Mausta varovaisesti suolalla ja valkopippurilla. Hauduta kastiketta tunnin verran. Tarkista maut.
Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä napsahtelevan pehmeiksi. Valuta ja sekoita kastikkeen kanssa. Tarjoa heti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous