Reseptit

Intialainen kasvis-linssikeitto

Intialainen kasvis-linssikeitto hemmottelee mieltä ja makuhermoja. Lempeän mausteinen soppa sopii myös vegaaniseen ruokavalioon.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Intialainen kasvis-linssikeitto

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • pala chiliä maun mukaan
  • 3 porkkanaa
  • 5 perunaa
  • 200 g broccolinia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 dl vihreitä linssejä
  • 1,2 l kasvislientä
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

Intialainen kasvis-linssikeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja hienonna sipulit sekä inkivääri. Hienonna chili. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Paloittele broccoliinit.

2. Kuullota öljyssä sipulit, porkkanat, perunat ja mausteet. Lisää linssit ja kasvisliemi. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää broccoliinit ja hauduta vielä 5 minuuttia.

3. Tarkista maku. Viimeistele intialainen kasvis-linssikeitto ripottelemalla päälle hienonnetut yrtit.

Katso myös: Linssikeitto thaityyliin

Katso myös Kotiliesi.fi: Kukkakaali-linssikeitto

X