Reseptit

Jouluinen katajakalja

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Marjo Tynkkynen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl maltaita
  • 2 dl sokeria
  • 5 l vettä
  • noin 40 katajanmarjaa
  • 0.5 tl hiivaa

Valmistusohje

1. Mittaa maltaat ja sokeri astiaan. Pane katajanmarjat veden kanssa kiehumaan. Kaada kiehuva vesi maltaiden ja sokerin päälle. Jäähdytä seos.

2. Liota hiivanokare kahvikupilliseen seosta. Lisää hiiva kaljan joukkoon. Anna kaljan käydä yön yli, noin 12 tuntia. Siivilöi kalja ja kaada se puhtaisiin pulloihin. Säilytä katajakalja viileässä.

X