Reseptit

Kalaa ja ranskalaisia (Fish and chips)

Fish and chips nautitaan tartar- tai remouladekastikkeen kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Marjo Tynkkynen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg perunoita
  • 600 g kuhaa tai muuta vaaleaa kalaa nahattomina ja ruodottomina fileinä
  • suolaa

Taikina:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ripaus cayennenpippuria
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 1 keltuainen
  • 2 dl olutta
  • 1 valkuainen
  • kypsentämiseen kasviöljyä

Valmistusohje

 

1. Kuori perunat ja leikkaa ne sormenpaksuisiksi tangoiksi. Kaada päälle kylmää vettä. Leikkaa kalafileet paloiksi ja mausta ne kevyesti suolalla.

2. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää keltuainen, olut ja vaahdoksi vatkattu valkuainen.

3. Kuumenna öljy noin 170-asteiseksi. Kuivaa perunat ja kypsennä niitä pienissä erissä 2-3 minuuttia. Nosta talouspaperin päälle valumaan. Kypsennä uudelleen, kunnes perunat ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Nosta valumaan ja mausta suolalla.

4. Kasta kalapalat taikinaan. Kypsennä niitä öljyssä muutama minuutti, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin ruskeita. Nosta valumaan. Kietaise perunat ja kalat paperiin ja tarjoa lisäkkeenä tartar- tai remouladekastiketta.

X