Reseptit

Kalapannu

Kalapannu silataan kastikkeella, jossa on sekä kermaa että valkoviiniä. Yhdellä pannulla syntyvään ruokaan sopii mikä tahansa kala. Muista keittää perunat ennen ruoanvalmistuk- seen ryhtymistä. Voit myös käyttää edelliseltä aterialta tähteeksi jääneet perunat.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kalapannu

  • 400-500 g hauki-, siika-, ahven- tai kuhafileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valko- tai mustapippuria
  • 1 rkl voita
  • 8 varhaisperunaa keitettynä
  • 2 nippusipulia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl valkoviiniä
  • 1/2 kalaliemikuutiota
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • (1/4 tl kurkumaa)
  • kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl timjamin lehtiä

Valmistusohje

Kalapannu tehdään helposti näin:

1. Nypi kalasta ruodot, paloittele fileet annospaloiksi. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Esivalmistele
kasvikset kalapalojen maustuessa.

2. Puolita keitetyt perunat tarvittaessa. Viipaloi sipuli.

3. Paista kalapalat yhdessä tai kahdessa erässä juuri ja juuri kypsiksi. Nosta kalat pois pannulta ja peitä foliolla.

4. Lisää pannulle nokare voita ja paista perunoita ja sipulia hetki. Kaada pannulle kerma, viini ja sitruunamehu. Murenna sekaan kalaliemikuutio. Jos haluat, värjää kastike kullankeltaiseksi ripauksella kurkumaa. Anna kastikkeen kiehua, kunnes se sakenee hieman. 

5. Lisää pannulle tomaatit ja kalapalat. Kuumenna hetki ja viimeistele kalapannu timjamin lehdillä.

Katso myös: Kalapata

Katso myös Kotiliesi.fi: Portugalilainen kalapata

X