Reseptit

Kalapata

Kalapata syntyy runsaasta määrästä kasviksia ja tuoreesta kalafileestä, kuten kuhasta.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 iso porkkana
  • 3 lehtisellerin vartta
  • 1 Kesäkurpitsa
  • 200 g vihreitä papuja
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä
  • ¼ g sahramia
  • 400 g tuoretta kalafileetä, esimerkiksi kuhaa
  • 1 dl ruokakermaa (5% rasvaa)
  • 1 tl roseepippuria
  • veitsenkärjellinen suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi lehtisellerin varret, halkaise ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi puolikuiksi. Poista pavuista päät ja paloittele.

2. Kuullota sipuleita öljyssä padan pohjalla. Anna hetken aikaa pehmetä. Kääntele seokseen jauhot. Lisää kalaliemi, sahrami ja kaikki kasvikset. Keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia.

3. Paloittele kalafileet ja nosta ne pataan hautumaan. Lisää joukkoon ruokakerma ja anna kypsyä vielä 10 minuuttia miedolla lämmöllä.

4. Mausta roseepippurilla ja ripauksella suolaa. Tarjoa lisänä moniviljaleipää, jota voi kastaa liemeen.

700 kJ, 165 kcal, 1 annos

X