Reseptit

Kalapihvit ja salaatti

Kalapihveissä on ihanan savukalan maku. Pihvit tarjoillaan raikkaan salaatin kera.

Teksti:
Soili Soisalao

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g savukalaa (siikaa tai kirjolohta)
  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 1 uusi sipuli varsineen
  • muutama oksa lehtipersiljaa
  • muutama oksa tilliä
  • 1 kananmuna
  • 2-4 viipaletta ruisvuokaleipää
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • (ripaus suolaa)
  • sitruunalohkoja

Salaatti

  • 200 g erilaisia salaatinlehtiä (lehtisalaattia, vuonankaalia, rucolaa)
  • pieni nippu retiisejä
  • muutama oksa ruohosipulia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Keitä, kuori ja hienonna perunat, pese ja viipaloi sipuli, poista kalasta ruodot. Jauha leipä murusiksi.

2. Sekoita kala, peruna, sipuli, silputut yrtit ja muna taikinaksi ja muotoile siitä kostutetuin käsin pieniä pihvejä, jotka kastat leivänmuruihin.

3. Siirrä pihvit varovasti öljytylle (lettu)pannulle ja paista kohtuullisella lämmöllä kullanruskeiksi molemmin puolin.

4. Huuhtele ja valuta salaatit, viipaloi retiisit ja kostuta öljyllä ja sitruunamehulla.

5. Tarjoa kalapihvit sitruunalohkojen ja salaatin kanssa.

1300 kJ (310 kcal/1 annos)

X