Kalapihvit
Kalapihvit tarvitsevat kaverikseen paprikasalsan, tuoreita vihanneksia ja uusia perunoita. Valmista itse pihvit savustetusta kalasta, jos haluat niihin aromikasta potkua.
Ainekset
Kalapihvit
- 500 g ahvenen, kuhan tai hauen ruodotonta lihaa jauhettuna
- 1 muna
- 1/2 dl perunajauhoja
- 1 dl tomaattimurskaa
- 1 sipuli
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1 dl ruokakermaa tai ranskankermaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- 8 basilikanlehteä
- valkopippuria
Valmistusohje
Kalapihvit tehdään näin:
Jauha fileoitu kala teholeikkurilla tai hakkaa veitsellä ohueksi. Sekoita mukaan muna, perunajauho, tomaattimurska, kerma ja mausteet.
Muotoile taikinasta kämmenten välissä pihvejä ja aseta suoraan öljytilkan kanssa kuumennetulle paistotasolle. Uunissa pihvit kypsentyvät vaivatta leivinpaperin päällä pellillä. Varaa paistoaikaa noin kymmenen minuuttia 200-asteisessa uunissa.
Vihje:
Savustimessa kypsennettynä pihveihin tulee jännittävä lisäaromi. Pihvit voi myös höyryttää esimerkiksi wokissa bamburitilän päällä tai höyrykattilassa.
Kalapihvit nautitaan kirpakan paprikasalsan ja höyrytettyjen porkkanoiden tai nuorien vihannesten kanssa. Uudet perunat otetaan pariksi heti kun niitä saa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kalapihvi uunissa ja pannulla – maukkaat pihvit onnistuvat kuhasta, lohesta, hauesta, seitistä ja jopa savukalasta
Kommentit
Hei,
hyvä huomio, kiitos! En pääse tällä hetkellä käsiksi alkuperäiseen reseptiin, mutta luulisin, että tuossa kohtaa ohjetta pitäisi lisätä kerma. Eli kun valmistusohjeessa puhutaan tuorejuustosta, pitäisi siinä puhua kermasta. Tarkistan tämän vielä.
Kommentit
Reseptissä ei puhuta tuorejuustosta mitään, vaikka työohjeissa se mainitaan. Eli paljonko sitä kuuluu laittaa?
Hei,
hyvä huomio, kiitos! En pääse tällä hetkellä käsiksi alkuperäiseen reseptiin, mutta luulisin, että tuossa kohtaa ohjetta pitäisi lisätä kerma. Eli kun valmistusohjeessa puhutaan tuorejuustosta, pitäisi siinä puhua kermasta. Tarkistan tämän vielä.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous