
Kalapiirakka
Ruokaisa kalapiirakka on maukas ja helppotekoinen vierastarjottava. Pohja tehdään valmistaikinasta, täyte savulohesta ja pinaatista. Voit korvata tuoreen pinaatin puolella pussillisella sulatettua ja valutettua pakastepinaattia.
Ainekset
Kalapiirakka, taikina:
- 1 pkt (400 g) suolaista piirakkataikinaa (pakaste)
Täyte
- 150 g kylmäsavulohta tai -kirjolohta
- 1 pss (n. 100 g) babypinaattia
- 2-3 rkl kapriksia
- 1/2 dl tillisilppua
- 2 dl kermaa
- 2 kananmunaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
Kalapiirakka leivotaan helposti näin:
1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina piirakkavuoan (n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Painele reunojen suojaksi foliosuikaleet ja esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
2. Ryöppää pinaatti vähässä vedessä paistinpannulla. Valuta siivilässä. Leikkaa lohi suikaleiksi. Valuta kaprikset liemestä. Hienonna tilli. Sekoita munat kermaan, mausta suolalla ja mustapippurilla.
3. Levitä täyteainekset pohjan päälle. Lisää kermaseos ja ripottele pinnalle juustoraaste.
4. Kypsennä kalapiirakka uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista. Voit halutessasi koristella piirakan sitruunalohkoilla, tillillä ja kapriksilla.
Katso myös: Lohi-riisipiirakka
Katso myös Kotiliesi.fi: Kylmäsavulohipiirakka ja graavattu keltuainen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous