Reseptit

Kalapiirakka

Ruokaisa kalapiirakka on maukas ja helppotekoinen vierastarjottava. Pohja tehdään valmistaikinasta, täyte savulohesta ja pinaatista. Voit korvata tuoreen pinaatin puolella pussillisella sulatettua ja valutettua pakastepinaattia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kalapiirakka, taikina:

  • 1 pkt (400 g) suolaista piirakkataikinaa (pakaste)

Täyte

  • 150 g kylmäsavulohta tai -kirjolohta
  • 1 pss (n. 100 g) babypinaattia
  • 2-3 rkl kapriksia
  • 1/2 dl tillisilppua
  • 2 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

Kalapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina piirakkavuoan (n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Painele reunojen suojaksi foliosuikaleet ja esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

2. Ryöppää pinaatti vähässä vedessä paistinpannulla. Valuta siivilässä. Leikkaa lohi suikaleiksi. Valuta kaprikset liemestä. Hienonna tilli. Sekoita munat kermaan, mausta suolalla ja mustapippurilla.

3. Levitä täyteainekset pohjan päälle. Lisää kermaseos ja ripottele pinnalle juustoraaste.

4. Kypsennä kalapiirakka uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista. Voit halutessasi koristella piirakan sitruunalohkoilla, tillillä ja kapriksilla.

Katso myös: Lohi-riisipiirakka

Katso myös Kotiliesi.fi: Kylmäsavulohipiirakka ja graavattu keltuainen

X