kalkkunavartaat thaityyliin
Kalkkunan fileestä tehdyt vartaat kypsyvät nopeasti grillissä. Chili, inkivääri ja seesaminsiemenet maustavat miedon kalkkunanlihan thaityyliin.
Reseptit

Kalkkunavartaat thaityyliin

Kalkkunan ohutleikkeistä teet helposti vartaat. Chili, inkivääri ja seesaminsiemenet maustavat miedon kalkkunanlihan thaityyliin. Grillaa kalkkunanliha täysin kypsäksi. Ole kuitenkin tarkkana, ettei liha pääse kuivumaan.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kalkkunavartaat:

  • noin 300 g kalkkunan ohutleikkeitä

Marinadi:

  • 1 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 2 tl hienonnettua inkivääriä
  • 1/2 tl chilirouhetta
  • ripaus hiutalesuolaa
  • seesaminsiemeniä
  • silputtua korianteria

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi. Anna leikkeiden maustua liemessä 30 minuuttia.

2. Grillaa leikkeitä kuumalla lämmöllä pari minuuttia puoleltaan mausteliemellä sivelleen. Mausta ripauksella suolaa ja ripottele päälle seesaminsiemeniä ja silputtua korianteria.

3. Tarjoa esimerkiksi maapähkinäkastikkeen kanssa.

Katso myös:

Appelsiinimarinoidut kalkkunavartaat, Ruoka.fi

Kalkkuna-parsakaalimunakas uunissa, Ruoka.fi

Välimeren kalkkunaleikkeet, Kotiliesi.fi

X