Kardemummalla maustettu bataattikakku ja kumkvattihilloketta
Mehevä bataattikakku on hauska vaihtoehto klassiselle porkkanakakulle. Keveä kuorrutus on tehty maitorahkasta tuorejuuston sijaan.
Ainekset
Bataattikakku:
- 2 dl fariinisokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 dl raastettua bataattia
- 1 tl kardemummaa
- 4 kpl kananmunia
kuorrutus:
- 200 g maitorahkaa
- 2 rkl tomusokeria
- 1.5 tl raastettua inkivääriä
Kumkvattihilloke:
- 10 kpl kumkvattia
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja fariinisokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Yhdistä jauhot sekä kardemumma ja sekoita ne raastetun bataatin kanssa huolellisesti. Lisää seos hellästi nostellen munavaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) ja kypsennä uunissa 200 asteessa 25–30 minuutin ajan.
3. Anna kypsän kakun jäähtyä huoneenlämmössä. Sekoita sillä aikaa kulhossa rahka, tomusokeri sekä inkivääri ja levitä lopuksi tämä seos jäähtyneen kakun pinnalle.
4. Valmista kumkvattihilloke. Sulata sokeri kattilassa ja lisää vesi joukkoon. Anna seoksen kiehua hiljalleen viiden minuutin ajan ja lisää kattilaan pestyt, viipaloidut kumkvatit. Keitä kaksi minuuttia ja anna hillokkeen jäähtyä huoneenlämmössä.
5. Kaada ylimääräinen sokeriliemi pois ja koristele kakku kumkvatinviipaleilla. vinkki Voit myös paistaa kakun muffinssivuoissa, jolloin saat vaihtelua ulkonäköön.
Ohje: Alex Nurmi
Kommentit
Hei!
Muuten hyvä resepti, mutta munien määrä puuttuu.
Kommentit
Reseptistä puuttuu munien määrä
Munien määrä olisi aika tärkeä kyllä. Osaisiko joku neuvoa? Kiinnostaisi kovasti kokeilla tätä reseptiä!
Hei!
Kiitos reseptistä muuta munien määrä puuttuu, muuten oko.
Hei!
Muuten hyvä resepti, mutta munien määrä puuttuu.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous