Reseptit

Karhunlaukkapesto

Karhunlaukkapesto on herkullinen kaveri kalaruoille, mutta maistuu myös sellaisenaan pastan seassa tai vaikkapa leivän levitteenä.
Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karhunlaukkapesto:

  • 1 dl huuhdeltuja karhunlaukan lehtiä
  • 1 dl ruohosipulia
  • 1 dl persiljaa
  • 1 rkl pinjansiemeniä
  • 1 rkl parmesaanijuustoa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Karhunlaukkapesto tehdään näin:

1. Voit sekoittaa karhunlaukkapeston kookkaassa huhmaressa tai teholeikkurissa. Mittaa ainekset teholeikkuriin ja aja sekaisin. Tarkista maku.

2. Tarjoa karhunlaukkapesto esimerkiksi kalapullien kanssa tai sellaisenaan leivän levitteenä kala-aterialla.

Katso myös: Pesto rucolasta ja bsilikasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Vihreä pesto

X