Reseptit

Pesto rucolasta ja basilikasta

25.6.2015 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Seppo Saarentola

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Pesto sopii niin pastaan, perunaan kuin liharuokienkin oheen. Tällä reseptillä valmistat sen itse omassa keittiössäsi!

Ainekset

1 ruukku rucolaa
1 ruukku basilikaa
2 rkl pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
noin 3 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Mittaa rucola, basilikanlehdet, pinjansiemenet ja murskattu valkosipulinkynsi tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.

2. Lisää öljyä pienissä erissä, kunnes kastike on notkeaa.

3. Mausta ja käytä kalan ja kasvisten kastikkeena tai mausta keitetyt uudet perunat pestolla ennen tarjoilua.

Katso myös:

Pestokastike parsakaalista, Ruoka.fi

Minttupesto, Ruoka.fi

Punainen pesto, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme