Reseptit

Karpalokeitto ja kinuski-valkosuklaaparfait

Kinuski-valkosuklaaparfait, makean viileä jäädyke saa kylvyn lämpimässä karpalokeitossa. Mainio jälkiruoka talven juhliin.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karpalokeitto

  • 400 g karpaloita
  • 1.5 dl sokeria
  • 4 dl vettä
  • 1 rkl maizenaa

Kinuski-valkosuklaaparfait

  • 2 liivatelehteä
  • 5 dl kuohukermaa
  • 2 munaa
  • 200 g valkosuklaata
  • 2 dl valmista kinuskikastiketta

Valmistusohje

Kinuski-valkosuklaaparfait ja karpalokeitto valmistuvat helposti näin:

1. Laita kulhoon kylmää vettä. Nosta liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi omassa kulhossaan ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Sulata suklaa kattilassa tai vesihauteessa. Sekoita suklaan joukkoon munavaahto. Valuta liivatelehdet, sulata tilkassa kermaa ja sekoita massaan, lisää myös kermavaahto.

2. Valuta seos kelmulla vuorattuun suorakaidevuokaan kerroksittain kinuskin kanssa ja nosta pakkaseen yön yli.

3. Ota seos sulamaan 15 minuuttia ennen tarjoamista. Keitä karpaloita, vettä ja sokeria miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Saosta maizenalla. Valuta siivilän läpi, älä painele marjoja. Tarjoile kinuski-valkosuklaaparfait lämpimän karpalokeiton kanssa.

Saatat pitää myös vaniljajäätelön kanssa tarjottavista kinuski-uuniomenista, jäädytetystä kinuski-juustokakusta tai mascarpone-kinuski-marjatortusta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaapossu-blogin suklaa-kinuskitökkäyskakku

X