Karpalokeitto ja kinuski-valkosuklaaparfait
Kinuski-valkosuklaaparfait, makean viileä jäädyke saa kylvyn lämpimässä karpalokeitossa. Mainio jälkiruoka talven juhliin.
Ainekset
Karpalokeitto
- 400 g karpaloita
- 1.5 dl sokeria
- 4 dl vettä
- 1 rkl maizenaa
Kinuski-valkosuklaaparfait
- 2 liivatelehteä
- 5 dl kuohukermaa
- 2 munaa
- 200 g valkosuklaata
- 2 dl valmista kinuskikastiketta
Valmistusohje
Kinuski-valkosuklaaparfait ja karpalokeitto valmistuvat helposti näin:
1. Laita kulhoon kylmää vettä. Nosta liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi omassa kulhossaan ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Sulata suklaa kattilassa tai vesihauteessa. Sekoita suklaan joukkoon munavaahto. Valuta liivatelehdet, sulata tilkassa kermaa ja sekoita massaan, lisää myös kermavaahto.
2. Valuta seos kelmulla vuorattuun suorakaidevuokaan kerroksittain kinuskin kanssa ja nosta pakkaseen yön yli.
3. Ota seos sulamaan 15 minuuttia ennen tarjoamista. Keitä karpaloita, vettä ja sokeria miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Saosta maizenalla. Valuta siivilän läpi, älä painele marjoja. Tarjoile kinuski-valkosuklaaparfait lämpimän karpalokeiton kanssa.
Saatat pitää myös vaniljajäätelön kanssa tarjottavista kinuski-uuniomenista, jäädytetystä kinuski-juustokakusta tai mascarpone-kinuski-marjatortusta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaapossu-blogin suklaa-kinuskitökkäyskakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous