jäädytetty kinuski-juustokakku
Juhlan kruunaa herkullinen kinuskijuustokakku, joka myös näyttää hyvältä.
Reseptit

Jäädytetty kinuski-juustokakku

Jäädytetty juustokakku on kesäisen kahvipöydän vetonaula, joka vangitsee katseet ja hellii vaativampiakin herkkusuita. Kakussa hyvää on paitsi maku, myös se, että siitä saa ronskeilla otteilla helposti näyttävän: kokoa päälle komea keko sesongin marjoja ja kaada päälle kinuskikastiketta. 
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Jäädytetty kinuski-juustokakku:

  • 8 digestivekeksiä
  • 75 g sulatettua voita
  • 2 keltuaista
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 200 g tuorejuustoa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 purkki valmista kinuskikastiketta

Lisäksi:

  • marjoja

Valmistusohje

1. Jauha keksit muruiksi ja sekoita muruihin voisula. Painele taikina leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle.

2. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaahdoksi. Lisää sekaan tuorejuusto. Vaahdota kerma ja yhdistä juustoseokseen. Mausta sitruunamehulla ja kaada vuokaan pohjan päälle. Lisää noin 1 dl kinuskikastiketta kakun päälle ja sekoita lusikalla niin, että kinuski jää raidoiksi täytteeseen. Peitä kakku foliolla ja pakasta.

3. Ota kakku huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen tarjoamista. Lisää kakun pinnalle keko marjoja ja valuta päälle halutessasi lisää kinuskikastiketta.

Katso myös:

Marjainen juustokakku, Ruoka.fi

Karpalokeitto ja kinuski-valkosuklaaparfait, Ruoka.fi

Juustojäädykekakku, Kotiliesi.fi

X