Vaniljainen karpalojäädyke
Kirpeät karpalot saavat lisää makua vaniljasta. Valitse, tarjoatko jäädykkeen karpalo- vai kinuskikastikkeen kera.
Ainekset
- 1 l karpaloita
- 2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 200 g maustettua rahkaa (vanilja)
- 2 ½ dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
Valmistusohje
Soseuta karpalot ja mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla. Sekoita sose ja rahka keskenään.
Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto varovasti nostelemalla muiden aineiden joukkoon.
Kumoa seos jäädyke- tai pieneen kakkuvuokaan ja peitä kannella tai foliolla. Pidä pakastimessa seuraavaan päivään.
Kasta vuoka ulkopuolelta hetkeksi kuumaan veteen. Kumoa jäädyke vadille ja anna pehmetä jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoilua. Tarjoa karpalokastikkeen kanssa.
Vihje:
Voit tarjota jäädykkeen kanssa itse tehtyä tai valmista kinuskikastiketta karpalokastikkeen sijaan. Tarjoa kinuskikastike kuumana tai huoneenlämpöisenä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous