Reseptit

Kasvisrisotto ja parmesaanivaahto

Vaahtomaiset kastikkeet tekevät kasvisrisotosta paitsi kauniimman, myös kevyemmän. Vaahdotettuna pienempi määrä kastiketta riittää tuomaan kasvisrisotto annokseen riittävästi kosteutta ja makua. Kasvirisotto sopii keventäjän ruokalistalle, sillä siinä on energiaa vain 460 kcal/annos.

Teksti:
Emma Suominen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kasvisrisotto:

  • 4 dl risottoriisiä
  • 200 g kasviksia (sieniä, kesäkurpitsaa, paprikaa)
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1.2 l kuumaa kanalientä

Parmesaanivaahto:

  • 50 g parmesaani-juustoa
  • 1.5 dl maitoa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

 

1. Kuumenna öljy kattilassa tai pannulla ja kuullota kaikki kasvikset pehmeiksi. Lisää riisi ja kuullota, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
2. Lisää riisiin kanalientä pienissä erissä, välillä haihduttaen. Kypsennä, kunnes riisi on napakan kypsää ja nosta kasvisrisotto-annos lautaselle.
3. Kuumenna maito kattilassa ja sulata juusto joukkoon. Soseuta vaahdoksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella ja nostele kasvisrisoton päälle.

Ohje: Alex Nurmi

X