Kasvisrisotto ja parmesaanivaahto
Vaahtomaiset kastikkeet tekevät kasvisrisotosta paitsi kauniimman, myös kevyemmän. Vaahdotettuna pienempi määrä kastiketta riittää tuomaan kasvisrisotto annokseen riittävästi kosteutta ja makua. Kasvirisotto sopii keventäjän ruokalistalle, sillä siinä on energiaa vain 460 kcal/annos.
Ainekset
Kasvisrisotto:
- 4 dl risottoriisiä
- 200 g kasviksia (sieniä, kesäkurpitsaa, paprikaa)
- 1 kpl punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1.2 l kuumaa kanalientä
Parmesaanivaahto:
- 50 g parmesaani-juustoa
- 1.5 dl maitoa
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna öljy kattilassa tai pannulla ja kuullota kaikki kasvikset pehmeiksi. Lisää riisi ja kuullota, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
2. Lisää riisiin kanalientä pienissä erissä, välillä haihduttaen. Kypsennä, kunnes riisi on napakan kypsää ja nosta kasvisrisotto-annos lautaselle.
3. Kuumenna maito kattilassa ja sulata juusto joukkoon. Soseuta vaahdoksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella ja nostele kasvisrisoton päälle.
Ohje: Alex Nurmi
Kommentit
Kanalientä kasvisruoassa – tai ainakin kasvisruokahaulla tulleessa reseptissä. Eihän se silloin ole kasvisruokaa, jos tietää, mistä kanaliemi valmistetaan. Kanaliemen voi korvata kasvisliemellä. Juustot ja maidot vielä menettelee, kun katsoo vähän läpi sormien ja hyväksyy maitotuotteet.
Tämä kommenttina vain siksi, ettei kenellekään tule pettymyksiä, jos ruoka ei olekaan kasvissyöjälle mieleinen.
Kommentit
Kanalientä kasvisruoassa – tai ainakin kasvisruokahaulla tulleessa reseptissä. Eihän se silloin ole kasvisruokaa, jos tietää, mistä kanaliemi valmistetaan. Kanaliemen voi korvata kasvisliemellä. Juustot ja maidot vielä menettelee, kun katsoo vähän läpi sormien ja hyväksyy maitotuotteet.
Tämä kommenttina vain siksi, ettei kenellekään tule pettymyksiä, jos ruoka ei olekaan kasvissyöjälle mieleinen.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous