Reseptit

Kauraleivät

Kauraleivät valmistuvat kourallisesta raaka-aineita ja onnistuvat, vaikket jauhopeukalo olisikaan. Lämpimät leipäset maistuvat ihanilta keittojen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kauraleivät:

  • 3 dl kaurajuomaa tai laktoositonta kevytmaitojuomaa
  • 3 dl (gluteenittomia) kaurajauhoja
  • 2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Kauraleivät leivotaan helposti näin:

1. Lämmitä kaurajuoma tai maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää maito. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla. Taikina on tässä vaiheessa puuromaisen löysää mutta jähmettyy kohotuksen aikana. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa 2 tuntia.

2. Peitä 2 peltiä leivinpaperilla. Lusikoi taikina pellille ja taputtele hyvin jauhotetuin käsin noin sentin paksuisiksi leiviksi. Kohota peitettynä 30 minuuttia.

3. Paista kauraleivät 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.

4. Tarjoa kauraleivät esimerkiksi paahdetun kasvissosekeiton kanssa.

Katso myös: Nopeat kaurarieskat

Katso myös Kotiliesi.fi: Perunarieska

X