Kauraleivät
Kauraleivät valmistuvat kourallisesta raaka-aineita ja onnistuvat, vaikket jauhopeukalo olisikaan. Lämpimät leipäset maistuvat ihanilta keittojen kanssa.
Ainekset
Kauraleivät:
- 3 dl kaurajuomaa tai laktoositonta kevytmaitojuomaa
- 3 dl (gluteenittomia) kaurajauhoja
- 2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
- 1 tl kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Kauraleivät leivotaan helposti näin:
1. Lämmitä kaurajuoma tai maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää maito. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla. Taikina on tässä vaiheessa puuromaisen löysää mutta jähmettyy kohotuksen aikana. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa 2 tuntia.
2. Peitä 2 peltiä leivinpaperilla. Lusikoi taikina pellille ja taputtele hyvin jauhotetuin käsin noin sentin paksuisiksi leiviksi. Kohota peitettynä 30 minuuttia.
3. Paista kauraleivät 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.
4. Tarjoa kauraleivät esimerkiksi paahdetun kasvissosekeiton kanssa.
Katso myös: Nopeat kaurarieskat
Katso myös Kotiliesi.fi: Perunarieska
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous