Reseptit

Paahdettu kasvissosekeitto

Paahdettu sosekeitto tehdään uunissa paahdetuista juureksista ja täytelöitetään kermalla. Paahtaminen antaa kasviksille huikeasti makua ja makeutta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu kasvissosekeitto:

  • 500 g kurpitsaa
  • 3 porkkanaa
  • 3 perunaa (jauhoinen lajike)
  • 1/2 rkl rypsiöljyä
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1/4 tl kurkumaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 dl kaura-tai ruokakermaa

Valmistusohje

Paahdettu kasvissosekeitto tehdään helposti näin:

1. Lohko kurpitsa, kuori lohkot. Kuori ja paloittele porkkanat sekä perunat. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Kaada öljy pellille, lisää kasvikset ja kääntele öljyssä. Kypsennä kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja paahtuneet kevyesti.

2. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi, lisää kasvikset ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta paahdettu kasvissosekeitto kurkumalla, pippurilla, suolalla ja sitruunamehulla. Lisää kerma ja anna keiton kiehua hetki.

3. Tarjoa paahdettu kasvissosekeitto esimerkiksi kauraleipien kera.

Katso myös: Paahdettu valkosipuli-tomaattikeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Bataattisosekeitto – vain 4 ainesta

X