Niko Saarisen kinkkunyyteistä tuli järjetön somehitti – katso ohje, jonka salaisuus on kolmen eri juuston tuhti täyte
”Annos ei ole välttämättä kaunis, mutta se maistuu hyvältä”, sanoo Niko Saarinen, jonka simppelit kotiruoat innostavat somessa. Katso jutun lopusta ohje Nikon herkullisiin kinkkunyytteihin.
"Annos ei ole välttämättä kaunis, mutta se maistuu hyvältä", sanoo Niko Saarinen, jonka simppelit kotiruoat innostavat somessa. Katso jutun lopusta ohje Nikon herkullisiin kinkkunyytteihin.
– Ruoanlaitto merkitsee mulle sitä, että se on yksi ateria vähemmän, mitä mä tilaan. Se on aina puolivoitto, että jaksaa itse tehdä ruokaa.
Näin radiojuontaja ja podcastaaja Niko Saarinen kuvailee suhdettaan ruoanlaittoon. Hän ei ole omien sanojensa mukaan ruoanlaittajana varsinainen hifistelijä. Kiireisessä arjessa on tärkeää, että reseptit ovat maukkauden lisäksi nopeita tehdä.
Lue myös: Nuudelipannu Ainon tyyliin – ohje syntisen hyvään pihistelyruokaan
Viihdetaiturista ruokavaikuttajaksi?
Viihdemaailman moniottelijasta on sittemmin kuoriutunut myös todellinen ruokavaikuttaja. Niko on innostunut jakamaan helppoja reseptejään somekanavissaan, ja tietyt Nikon ohjeet ovat nousseet ilmiömäisiksi hiteiksi.
Esimerkiksi Nikon kehittelemät kinkku-aurajuustonyytit ovat haalineet Tiktokissa lähes puoli miljoonaa katselukertaa. Tuorejuustolla, kinkkusuikaleilla ja aurajuustolla täytetyt voitaikinanyytit valmistuvat noin kymmenessä minuutissa.
Ei välttämättä kaunista, mutta maistuu hyvältä
Niko uskoo reseptiensä olevan suosittuja, koska ne ovat nopeasti valmistettavaa perushyvää ruokaa. Useimmiten ainekset niihin löytyvät kaikilta jo valmiiksi kaapeista.
– Somehan on sellainen, että kaikki tekee hienoja annoksia, joihin laitetaan päälle basilikan lehtiä. Tässä ajassa ihmiset katsovat, mitä voi kaupasta ostaa, kun hinnat ovat niin kalliita. Minun resepteillä pystyy tekemään arkiruokaa niin, ettei siihen päälle tule basilikan lehtiä. Annos ei ole välttämättä kaunis, mutta se maistuu hyvältä, Niko sanoo.
Hän uskoo kokkailemisensa kiehtovan ihmisiä, koska hänellä ei varsinaisesti ole mikään pullantuoksuisen kotiäidin imago. Hän uskoo esimerkkinsä innostavan myös muita: jos hän pystyy, niin pystyvät muutkin. Palaute resepteistä on ollut positiivista.
– Mun sydäntä lämmittää aina, kun joku perheellinen äiti laittaa mulle viestiä, että hänen lapsensa ovat rakastuneet mun lihapullapannuun tai muuhun jakamaani tosi arkiseen reseptiin.
Äidin reseptit vievät voiton
Niko kertoo perineensä kokkaustaidot äidiltään. Äidille lähtee viesti aina kun käsillä on jokin raaka-aine, jota hän ei osaa käyttää. Kymmenen minuutin kuluttua äidiltä on tullut jo resepti siihen.
– Mun äiti on poikkeuksellisen hyvä kaikessa. Ainoa, minkä osaan tehdä paremmin on bravuurini makaronilaatikko.
Viime aikoina Niko kertoo innostuneensa hävikkiruoan hyödyntämisestä. Hän kertoo jääkaappinsa sisältävän aina paljon ruokaa, joista osa päätyy monille tuttua reittiä pitkin jääkaapin perältä lopuksi roskiin. Nykyään hän yrittää hyödyntää pakastimen ja kuivakaapin antimia kauppareissun sijaan. Intuition avulla niistä rakentuu reseptejä, jotka innostavat parhaillaan muitakin kokeilemaan uutta ja yhdistelemään erilaisia raaka-aineita.
Nikon mielestä on mukavaa, kun ihmiset lähettävät kuvia hänen resepteillään tehdyistä ruoista. Välillä seuraajat jakavat hänelle omia reseptejään ja pyytävät testaamaan. Niiden testailusta syntyy Tiktokiin sisältöä.
– Toisinaan mietin, että onko some vähän turha ja vietetäänkö me siellä liian paljon aikaa päivässä. Toisaalta ajattelen, että jos se some voi olla inspiraation lähteenä vaikka kokkaamiselle, niin sittenhän se aika ei ole mennyt hukkaan.
Lue myös Kotiliesi.fi: Itse tehty pika-calzone on vastustamaton jämäherkku ylijääneistä tortilloista – pikaruoka valmistuu 10 minuutissa!
Kommentit
Basilikan lehti annoksen päällä tulee halvaksi jos ostaa ruukkubasilikan ja pistää sen astiaan kasvamaan. No tietysti kaikilla ei ole multaa ja ruukkuja valmiina. Mutta pieni multapussi tarjouksesta ei ole kovin kallis.Siitä riittää moneen ruukkuyrttiin ja ruukuksi tietysti käy mikä tahansa astia jossa multa pysyy.Ja yrtithän kasvaa sitä paremmin kun niitä leikkaa ruokiin reippaasti.Myös salaatin kanta kannattaa laittaa jatkamaan kasvua multapurkkiin.
Kommentit
Tulee hyvä piirakka samalla ohjeella,mutta latoo vaan taikinalevyt pellille leivinpaperin päälle vierekkäin ja täyte päälle,laitan myös juustoraastetta päälle lopuksi.antaa vaan jäähtyä kunnolla ja kylmänä myös hyvää. Ja voi varioida täytteitä vähän kuin pitsassa ja hyvää on. Taikinalevyjä voi myös leikata sopiviksi jos peltiin ei mahdu levyt sellaisinaan vierekkäin. Yleensä levitän tuorejuuston levyjen päälle ja ripottelen ohuenohuita saunapalvisiivuja pilkottuna päälle ja vähän paprikaa pilkottuna,pepperoni siivut ja anas ja juustoraastetta päälle jos oikein haluaa herkkua
Basilikan lehti annoksen päällä tulee halvaksi jos ostaa ruukkubasilikan ja pistää sen astiaan kasvamaan. No tietysti kaikilla ei ole multaa ja ruukkuja valmiina. Mutta pieni multapussi tarjouksesta ei ole kovin kallis.Siitä riittää moneen ruukkuyrttiin ja ruukuksi tietysti käy mikä tahansa astia jossa multa pysyy.Ja yrtithän kasvaa sitä paremmin kun niitä leikkaa ruokiin reippaasti.Myös salaatin kanta kannattaa laittaa jatkamaan kasvua multapurkkiin.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous