paahdettu valkosipuli-tomaattikeitto
Reseptit

Paahdettu valkosipuli-tomaattikeitto

Paahdetut tomaatit, valkosipuli, paprikat ja chili antavat sosekeittoon täyteläisen maun.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1.5 kg kypsiä tomaatteja
  • 2 punaista paprikaa
  • 4-5 valkosipulin kynttä
  • 1 punainen chilipalko
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl ruokosokeria
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • vettä

Valmistusohje

1. Lohko tomaatit ja paloittele paprikat. Laita ne uunivuokaan. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Paloittele chili. Lisää valkosipulit ja chili uunivuokaan.

2. Sekoita kasviksiin oliiviöljy, sokeri sekä suola ja pippuri.

3. Paahda 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

4. Ota vuoka uunista ja kaada kasvikset kattilaan, lisää timjami.

5. Soseuta ja lisää vettä niin, että saat sopivan paksuista keittoa.

6. Kiehauta ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita ja tarjoile.

Katso myös:

Tulinen tomaattikeitto intialaisittain
Uunissa paahtunut tomaattikeitto
Italialainen tomaatti-leipäkeitto

Kotiliesi.fi: Täyteläinen tomaattikeitto

X