Kesäkurpitsagratiini
Kesäkurpitsapaistos on parasta metsäsienistä tehtynä, mutta viljellytkin sienet sopivat tähän ruokaan.
Ainekset
- 1 kiinteä kesäkurpitsa
- 3-5 dl pieniä kantarelleja
- 1 silputtu sipuli
Kastike
- 1 rkl öljyä
- 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 1 prk paseerattua tomaattia
- 0.5 rkl kasvisfondia
- 1 tl provencen yrttimaustetta
- suolaa, mustapippuria
pinnalle:
- parmesaanijuustoraastetta + korppujauhoja
Valmistusohje
1. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Paista viipaleita pari minuuttia puoleltaan öljyssä pannulla. Paista pannulla seuraavaksi sienet ja sipulisilppu, mausta suolalla ja pippurilla mielesi mukaan.
2. Kuumenna öljy kattilassa, lisää valkosipulimurska ja kuumenna. Kaada kattilaan tomaattimurska ja lisää fondi. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja yrttimausteella. Keitä vain hetki, muutama minuutti.
3. Levitä puolet kastikkeesta pienen uunivuoan pohjalle. Lisää päälle puolet kesäkurpitsasta, sienet, loput kastikkeesta ja kesäkurpitsaviipaleista. Ripottele päälle tuoretta parmesaaniraastetta ja korppujauhoja. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous