Reseptit

Kimchi-kaurakulho

20.6.2019 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos
Korealainen hapatettu kaali, kimchi tekee hyvää suolistolle ja ilahduttaa erityisesti chilin ystäviä. Perinteisesti kimchin valmistus vie useamman päivän, mutta pikakimchin voi tehdä myös hieman oikomalla. Kimchi-kaurakulhot yhdistävät ihanalla tavalla korealaista kimchiä, kotoista kauraa ja sushista tuttuja raaka-aineita.

Ainekset

Pikakimchi:

2 l vettä
2 rkl karkeaa merisuolaa
2 rkl sokeria
500 g kiinankaalia
(1 porkkana)

Mausteet:

2 rkl vettä
2 rkl kalakastiketta
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl tomaattipyreetä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl inkivääriä raastettuna
1/2 tl chilihiutaleita

Kaura:

250 g kauraa (viljariisi)
3 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl makeaa maustekastiketta (Mirin)
1 tl sokeria
1 tl suolaa

Lisäksi:

avokadoa
ituja
kurkkua
garia eli sushi-inkivääriä
seesaminsiemeniä (mustia tai vaaleita)

Valmistusohje

1. Tee kimchi. Kiehauta vesi ja mausteet. Suikaloi kaali, keitä minuutti. Valuta.

2. Raasta porkkana ja tee mausteseos. Sekoita ainekset jäähtyneen kaalin joukkoon ja purkita.

3. Kypsennä kaurasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita keskenään riisiviinietikka, mirin, sokeri ja suola. Mausta jäähtynyt kaura makuliemellä.

4. Annostele kulhoihin kauraa, kimchiä ja kasviksia maun mukaan. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme