Reseptit

Kimchi-kaurakulho

Korealainen hapatettu kaali, kimchi tekee hyvää suolistolle ja ilahduttaa erityisesti chilin ystäviä. Perinteisesti kimchin valmistus vie useamman päivän, mutta pikakimchin voi tehdä myös hieman oikomalla. Kimchi-kaurakulhot yhdistävät ihanalla tavalla korealaista kimchiä, kotoista kauraa ja sushista tuttuja raaka-aineita.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pikakimchi:

  • 2 l vettä
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 500 g kiinankaalia
  • (1 porkkana)

Mausteet:

  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1/2 tl chilihiutaleita

Kaura:

  • 250 g kauraa (viljariisi)
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl makeaa maustekastiketta (Mirin)
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Lisäksi:

  • avokadoa
  • ituja
  • kurkkua
  • garia eli sushi-inkivääriä
  • seesaminsiemeniä (mustia tai vaaleita)

Valmistusohje

1. Tee kimchi. Kiehauta vesi ja mausteet. Suikaloi kaali, keitä minuutti. Valuta.

2. Raasta porkkana ja tee mausteseos. Sekoita ainekset jäähtyneen kaalin joukkoon ja purkita.

3. Kypsennä kaurasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita keskenään riisiviinietikka, mirin, sokeri ja suola. Mausta jäähtynyt kaura makuliemellä.

4. Annostele kulhoihin kauraa, kimchiä ja kasviksia maun mukaan. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.

X