
Kokonaisena grillattu siika
Kokonaisena grillattu siika on näyttävän näköinen ja helppo tehdä. Siian pinnalle sivelty thaikeittiön mausteilla viritetty grillikastike pitää kalan mehevänä.
Ainekset
Kokonaisena grillattu siika:
- 2 pientä siikaa tai 1 iso kokonainen, suomustettu siika
- 2 rkl karkeaa merisuolaa
- 1 dl hienonnettua tuoretta korianteria tai 1⁄2 dl hienonnettua ruohosipulia
- 1 chili viipaloituna
Kastike
- 1 dl soijakastiketta
- 1 dl ketsuppia
- 3 rkl riisiviinietikkaa
- 3 rkl hunajaa
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 2 tl kalakastiketta
- 1/2 tl chilihiutaleita
Valmistusohje
Kokonaisena grillattu siika tehdään helposti näin:
1. Vedä siikojen nahkaan viillot. Ripottele kalojen sisälle merisuolaa. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.
2. Grillaa siikaa parilalevyn päällä keskilämmöllä kastikkeella valellen, kunnes kalan liha tuntuu kypsältä ja ruodot irtoilevat lihasta. Kääntele kalaa isolla paistinlastalla kypsennyksen aikana.
3. Nosta grillattu siika tarjoiluvadille. Lisää päälle hienonnettua korianteria tai ruohosipulia ja chilirenkaita.
Katso myös: Grillattua kalaa ja kesävihanneksia
Katso myös Kotiliesi.fi: Sikke Sumarin kokonaisena grillattu siika
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous