Reseptit

Kokonaisena grillattu siika

Kokonaisena grillattu siika on näyttävän näköinen ja helppo tehdä. Siian pinnalle sivelty thaikeittiön mausteilla viritetty grillikastike pitää kalan mehevänä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kokonaisena grillattu siika:

  • 2 pientä siikaa tai 1 iso kokonainen, suomustettu siika
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1 dl hienonnettua tuoretta korianteria tai 1⁄2 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 chili viipaloituna

Kastike

  • 1 dl soijakastiketta
  • 1 dl ketsuppia
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 tl kalakastiketta
  • 1/2 tl chilihiutaleita

Valmistusohje

Kokonaisena grillattu siika tehdään helposti näin:

1. Vedä siikojen nahkaan viillot. Ripottele kalojen sisälle merisuolaa. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.

2. Grillaa siikaa parilalevyn päällä keskilämmöllä kastikkeella valellen, kunnes kalan liha tuntuu kypsältä ja ruodot irtoilevat lihasta. Kääntele kalaa isolla paistinlastalla kypsennyksen aikana.

3. Nosta grillattu siika tarjoiluvadille. Lisää päälle hienonnettua korianteria tai ruohosipulia ja chilirenkaita.

Katso myös: Grillattua kalaa ja kesävihanneksia

Katso myös Kotiliesi.fi: Sikke Sumarin kokonaisena grillattu siika

X