Reseptit

Kuningatarpiirakka

Makoisat kuningatarpiirakat maistuvat parhaiten lempeän mansikkamoussen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g margariinia
  • ¾ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 keltuainen
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl jauhettua mantelia

Täyte

  • 3 dl mustikoita
  • 3 dl vadelmia
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl perunajauhoja

Valmistusohje

Poutapilven pehmeä mansikkamousse ja pienet kuningatarpiirakat sopivat syötäväksi yhdessä tai erikseen.

1. Sekoita marjat, sokeri ja perunajauhot keskenään. Voit säästää kauneimpia marjoja pinnan koristeeksi.

2. Vatkaa margariini ja sokeri keskenään. Lisää keltuainen, jauhot ja mantelijauhe. Painele taikina yhteen isoon tai neljään annosvuokaan. Esipaista pohjia noin 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

3. Lisää päälle marjat ja kypsennä edelleen noin 20 minuuttia.

X