Reseptit

Lammas-paprikavartaat

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 lampaan ulkofileetä
  • 2 eriväristä paprikaa

marinadi:

  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 3 rkl öljyä
  • 5 murskattua valkosipulinkynttä
  • 2 laakerinlehteä
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

pinnalle:

  • meri- tai mineraalisuolaa

Valmistusohje

Leikkaa liha tasakokoisiksi kuutioiksi ja pane kuutiot reunalliseen astiaan. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet. Kaada marinadi lihapalojen joukkoon, sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat.

Ota lihapalat marinadista ja pujottele ne vartaisiin vuorotellen paprikanpalojen kanssa. Nosta vartaat öljytylle ritilälle tai parilalevylle ja grillaa molemmilta puolilta noin kolme minuuttia. Voitele vartaita grillauksen aikana marinadilla. Mausta ruskistunut pinta maun mukaan suolalla.

X