Limetti-avokadolohi
Kermaisen pehmeän avokadon päälle ladotaan kirpeällä limetillä kypsennettyä cevichelohta, jolloin avokado maustuu samalla suolaisen kirpeäksi.
Ainekset
- 400 g nahatonta lohifileetä
- 4 rkl limettimehua
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- (1 valkosipulinkynsi)
- 1-2 avokadoa
- 1 dl hienonnettua korianteria
- 1 dl ranskankermaa
- 4 rkl siian-, muikun- tai kirjolohen mätiä
Valmistusohje
1. Kuutioi lohifilee pieniksi kuutioiksi ja nosta kulhoon. Purista päälle limettimehua. Sekoita joukkoon suola ja sokeri ja halutessasi pieni murskattu valkosipulinkynsi. Anna maustua jääkaapissa 1–2 tuntia.
2. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha leikkuulaudalle, leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä avokadoviipaleet tarjoiluvadille. Nostele päälle lohikuutioita ja limelientä, hienonnettua korianteria, ranskankermaa ja mätiä. Tarjoile heti ruisleivän tai makean saaristolaisleivän kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous