Reseptit

Limetti-avokadolohi

20.12.2017 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Kermaisen pehmeän avokadon päälle ladotaan kirpeällä limetillä kypsennettyä cevichelohta, jolloin avokado maustuu samalla suolaisen kirpeäksi.

Ainekset

400 g nahatonta lohifileetä
4 rkl limettimehua
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
(1 valkosipulinkynsi)
1-2 avokadoa
1 dl hienonnettua korianteria
1 dl ranskankermaa
4 rkl siian-, muikun- tai kirjolohen mätiä

Valmistusohje

1. Kuutioi lohifilee pieniksi kuutioiksi ja nosta kulhoon. Purista päälle limet­timehua. Sekoita joukkoon suola ja sokeri ja halutessasi pieni murskattu valkosipulinkynsi. Anna maustua jääkaapissa 1–2 tuntia.

2. Halkaise avokado, poista kivi ja kaa­vi hedelmäliha leikkuulaudalle, leik­kaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä avokadoviipaleet tarjoiluvadille. Nostele päälle lohikuutioita ja limelientä, hie­nonnettua korianteria, ranskankermaa ja mätiä. Tarjoile heti ruisleivän tai makean saaristolaisleivän kanssa.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme