Reseptit

Luumupiiras

Luumupiiras valmistuu nopeasti pannulla paistaen. Rommilla ja kanelilla maustetut luumut lastataan ihanan rapean suklaisen keksitaikinan päälle.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Luumut

  • 200 g pieniä tummia luumuja
  • 25 g voita
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl rommia
  • 1 tl jauhettua kanelia

Murotaikina

  • 100 g pähkinäsuklaata
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita

Lisäksi

  • vaniljakastiketta tai -jäätelöä

Valmistusohje

1. Pese luumut, halkaise ja poista kivet. Sulata voi paistinpannulla. Lisää fariinisokeri ja luumut. Mausta rommilla ja kanelilla. Paista pari minuuttia niin, että luumut hieman pehmenevät, mutta pysyvät vielä kasassa. Siirrä luumut paistoliemineen lautaselle. 

2. Rouhi pähkinäsuklaa. Sulata voi paistinpannulla (halkaisija 20 cm). Lisää sokeri ja fariinisokeri. Paista sekoitellen, kunnes sokerit sulavat. Nosta pannu hetkeksi liedeltä. Riko pannulle kananmuna ja sekoita voimakkaasti. Lisää jauhot ja kaurahiutaleet. Nosta pannu takaisin liedelle ja paista sekoitellen 5 minuuttia, kunnes taikina on kypsynyt. Lisää rouhittu suklaa. Levitä taikina tasaisesti pannulle. Asettele päälle luumut kuoripuoli ylöspäin. Valuta päälle luumujen paistolientä. Tarjoile luumupiiras lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Vinkki! Luumupiiras maistuu parhaimmalta lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Katso myös: Luumuinen tarte tatin

Katso myös Kotiliesi.fi: Helppo luumupiirakka

X