Reseptit

Mäiskyperunat ja piparjuuri-avokadokastike

Trendikkäät mäiskyperunat saavat makua piparjuurivoisulasta ja piparjuurella maustetusta avokadokastikkeesta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mäiskyperunat

  • 1 kg pieniä perunoita
  • 100 g voita
  • 2 rkl raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Piparjuuri-avokadokastike:

  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1/4 tl sokeria

Valmistusohje

Mäiskyperunat ja piparjuuri-avokadokastike tehdän helposti näin:

1. Pese perunat hyvin mutta älä kuori. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden vetäytyä noin 15 minuuttia.

2. Sulata voi kattilassa ja lisää sinne piparjuuri, suola ja mustapippuri.

3. Levitä hieman jäähtyneet perunat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja lyttää perunat kämmenellä murskaksi. Valuta perunoille piparjuurivoisula.

4. Paista perunoihin väriä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

5. Valmista sillä välin kastike. Murskaa avokadot kulhossa haarukalla. Sekoita joukkoon muut ainekset.

6. Nostele mäiskyperunat tarjoiluvadille ja lusikoi päälle kastiketta. Tarjoa sellaisenaan pienenä suupalana tai lisukkeena vaikkapa grillatun broilerin kanssa.

Katso myös: Lyttyperunat

Katso myös Kotiliesi.fi: Trendikkäät litistetyt perunat eli lyttyperunat – näin ne maustetaan herkullisiksi!

X