Reseptit

Lyttyperunat

Trendikkäät lyttyperynat eli mäiskyperunat onnistuvat myös edellispäivän keitinperunoista. Sisältä pehmeät päältä rapeaksi paahtuneet potut vievät kielen.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lyttyperunat:

  • 800 g perunoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Marinoitu punasipuli:

  • 1 punasipuli
  • 1/2 dl punaviinietikkaa
  • 1 tl sokeria

Kastike:

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 rkl sitruunanmehua tai viinietikkaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2-1 dl hienonnettuja yrttejä (persilja, basilika, ruohosipuli)

Valmistusohje

Lyttyperunat tehdään helposti näin:

1. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois. Anna vähän jäähtyä.

2. Leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. Kaada sipuleiden päälle kulhoon punaviinietikkaa ja ripauta joukkoon sokeria. Anna sipuleiden maustua 15 minuuttia. Sekoita kastikeainekset ja jätä huoneenlämpöön vetäytymään.

3. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Riko perunat painamalla niitä kämmenellä tai lasin, pullon tai kulhon pohjalla. Sivele perunoiden pintaan oliiviöljyä ja ripottele valkosipuliviipaleet pinnalle. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria. Paista lyttyperunat 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes perunoiden pinta on rapea. Lusikoi punasipuli perunoiden päälle ja anna maustua hetki.

Katso myös: Paahdetut kuminaperunat ja dippi

Katso myös Kotiliesi.fi: Trendikkäät litistetyt perunat eli lyttyperunat – näin ne maustetaan herkullisiksi!

X