Reseptit

Makea kiinalainen broileri

Valmiit maustetahnat ovat kätevä apu kiireisessä kokkauksessa. Makeassa broilerissa on käytetty sekä inkivääri- että chilitahnaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 parsakaali
  • 2 dl jasmiiniriisiä
  • 400 g broilerin paistileikkeitä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl inkivääritahnaa
  • 1 rkl chilitahnaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1-2 tähtianista
  • 2 rkl sokeria
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 1 dl omenamehua tai valkoviiniä
  • 2 kevätsipulia

Valmistusohje

1. Keitä parsakaalin nuput juuri ja juuri kypsiksi. Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Leikkaa broilerileikkeet parin, kolmen sentin paloiksi. Kaada pannulle 1 rkl öljyä ja paista tai vokkaa palat parissa erässä kypsiksi ja kauniin ruskeiksi. Nosta pois pannulta.

3. Pyyhkäise pannu puhtaaksi. Kaada pannulle 1 rkl öljyä, lisää maustetahnat, silputut valkosipulinkynnet ja tähtianikset. Kuumenna hetki sekoitellen, lisää sokeri, soijakastike ja neste. Keitä lientä, kunnes se sakenee ja karamellisoituu. Lisää broileripalat ja kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Sekoita joukkoon parsakaali.

4. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi ja ripottele riisin päälle.

X