Reseptit

Mansikka-sitruuna-unikonsiemenpannukakku

6.6.2017 Teksti: teresa Välimäki Kuvat: vesa tyni

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Mansikkainen pannukakku sopii mainiosti vaik­kapa kesäiseksi aamupalapannu­kakuksi.

Ainekset

5 dl maitoa
3 kananmunaa
2 rkl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
ripaus suolaa
4 dl vehnäjauhoja
20 0g mansikoita viipaleina

tarjoiluun

200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl tomusokeria
1/2-1 sitruunan mehu
200 g mansikoita viipaleina

Valmistusohje

1. Vispilöi maidon joukkoon kananmunat, sokeri, sitruunankuoriraaste, unikonsiemenet ja suola. Lisää jauhot ja jätä taikina turpoamaan hetkeksi.

2. Voitele valurautainen iso paistinpannu tai keskikokoinen uunivuoka ja kaada taikina siihen. Ripottele päälle mansikkaviipaleet. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

3. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunaa.

4. Tarjoile pannukakku tuorejuuston ja mansikkaviipaleiden kera.

Pannukakku on herkkua:

Ahvenanmaan pannukakku ja mustikoita

Ahvenanmaan pannukakku

kaura-päärynäpannukakku

Kaura-päärynäpannukakku

banaanipannukakku

Banaanipannari

Kotiliesi.fi: Amerikkalaiset pannukakut

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme