Mansikka-sitruuna- unikonsiemenpannukakku
Maailman paras pannukakku -kisan kaunein on mahdollisesti mansikkapannukakku, jonka taikina  pilkutetaan unikonsiemenillä.
Reseptit

Mansikka-sitruuna-unikonsiemenpannukakku

Mansikkainen pannukakku sopii mainiosti vaik­kapa kesäiseksi aamupalapannu­kakuksi.
Teksti: teresa Välimäki Kuvat: vesa tyni

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ripaus suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 20 0g mansikoita viipaleina

tarjoiluun

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 rkl tomusokeria
  • 1/2-1 sitruunan mehu
  • 200 g mansikoita viipaleina

Valmistusohje

1. Vispilöi maidon joukkoon kananmunat, sokeri, sitruunankuoriraaste, unikonsiemenet ja suola. Lisää jauhot ja jätä taikina turpoamaan hetkeksi.

2. Voitele valurautainen iso paistinpannu tai keskikokoinen uunivuoka ja kaada taikina siihen. Ripottele päälle mansikkaviipaleet. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

3. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunaa.

4. Tarjoile pannukakku tuorejuuston ja mansikkaviipaleiden kera.

Pannukakku on herkkua:

Ahvenanmaan pannukakku ja mustikoita

Ahvenanmaan pannukakku

kaura-päärynäpannukakku

Kaura-päärynäpannukakku

banaanipannukakku

Banaanipannari

Kotiliesi.fi: Amerikkalaiset pannukakut

X