Reseptit

Ahvenanmaan pannukakku

24.6.2013 Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Jukka Pakarinen

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Pannukakku Ahvenenmaan tyyliin loihditaan mannasuurimoita hyödyntäen. Valmis pannukakku sopii niin lounaaksi kuin rauhalliseen kahvihetkeenkin.

Ainekset

uunipellillinen

5 dl maitoa
0.8 dl mannasuurimoita
4 kananmunaa
1 dl sokeria
0.5 l maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
0.5 tl suolaa
75 g sulatettua voita

Valmistusohje

Ahvenanmaan pannukakku sopii sekä kevyeksi lounaaksi että kahvin kanssa tarjottavaksi. Ahvenanmaalla pannari tarjotaan luumukiisselin ja kermavaahdon kera.

1. Mittaa maito kattilaan ja kiehauta. Sekoita mannasuurimot vähän kerrallaan maitoon ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.

2. Anna puuron jäähtyä hieman ja lisää joukkoon munat, sokeri, maito, vehnäjauhot, kardemumma ja vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää vielä suola ja sulatettu rasva. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna pannukakun vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme