Reseptit

Amerikkalaiset ricottapannukakut

20.6.2015 Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Kira Åkerström-Kekkonen

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Amerikkalaisissa pannukakuissa ei pihistellä rasvan kanssa. Supersuloiset pannarit maistuvat vaikka viikonloppubrunssilla.

Ainekset

Voi-vaahterasiirappi-kastike

1/2 vaniljatanko
100 g normaalisuolaista voita
4 1/2 rkl vaahterasiirappia
1/4 tl merisuolaa

Paistetut omenat

3 Pink Lady- tai Granny Smith -omenaa
6 rkl voi-vaahtera-siirappikastiketta

Ricottapannukakut

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 1/2 rkl ruokosokeria
2 1/2 dl ricottajuustoa
3/4 dl maitoa
2 kananmunaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
voita paistamiseen

Lisäksi

3 siivua pekonia per syöjä

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Raaputa veitsellä vaniljatangon siemenet kattilaan, lisää kastikkeen muut ainekset ja sekoita, kunnes voi on sulanut.

2. Paista omenalohkoja siirapissa erissä pannulla, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet väriä.

3. Sekoita pannukakkujen kuivat ainekset keskenään. Sekoita ricotta, maito ja keltuaiset toisessa kulhossa tasaiseksi, kääntele jauhoseos joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti joukkoon. Paista pannukakut voissa.

4. Asettele pannareiden paistamisen aikana pekonisiivut foliolla vuoratulle pellille ja paista noin 6 minuuttia per puoli tai kunnes pekoni on kullanruskeaa ja rapeaa. Nosta talouspaperille.

5. Tarjoile pannukakut omenien, pekonin ja siirapin kanssa.

Katso myös:

Mustikkapannukakut, Ruoka.fi

Banaani-kvinoapannarit, Ruoka.fi

Amerikkalaiset pannukakut, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme