Reseptit

Amerikkalaiset pannukakut

18.6.2012 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen ja Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Amerikkalaiset pannukakut maistuvat mustikoiden kanssa. Teflonpinnoitettu pannu on paras pannareiden paistamiseen. Katso vinkit miten saat niistä kuohkeita.

Ainekset

1 iso kananmuna
2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 rkl juoksevaa margariinia tai voisulaa

Valmistusohje

Onnistuneiden amerikkalaisten pannukakkujen taika piilee taikinan turvotuksessa ja leivinjauheessa. Saat kuohkeita pannukakkuja, kunhan käännät ne pannulla heti, kun mahdollista.

1. Riko kananmunan rakenne huolellisesti kulhossa. Sekoita munaan maito ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rasva ja anna taikinan turvota jonkin aikaa jääkaapissa.

2. Sipaise lettupannun syvennykset rasvalla. Annostele syvennyksiin taikinaa. Muista, että taikina kohoaa reilusti. Käännä pannukakut heti, kun se on mahdollista, jotta lopputuloksena on kuohkeita pannareita.

3. Tarjoa pannukakut jogurtin, marjojen ja hedelmien sekä vaahterasiirapin kanssa.

Amerikkalaisetn pannukakut ja paahdetut aprikoosit

 

 

 

 

 

Lisää pannukakkuja herkkusuille:

923309-pannaritjamarjoja.jpg

Kevyemmät amerikkalaiset pannukakut

984516-amerikkalaiset_ricottapannukakut.jpg

Amerikkalaiset ricottapannukakut

Puolukka_mantelipannari

Puolukka-mantelipannari

Ahvenanmaan pannukakku ja mustikoita

Ahvenanmaan pannukakku

Kotiliesi.fi: pannukakku

 

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Kommentit (13)

Jos haluaa helposti paksuja lettuja, lisää 0,5dl maitoa vähemmän, paksua taikinaa helpompi käsitellä ja onnistuu myös tavallisella pannulla. Itse käytin paistamiseen kookosöljyä maun lisäämiseksi.

21
2

tietääkö kukaan, että montako pannukakkua tulee yhdestä ohjeesta? kiitos jo etukäteen vastauksesta/vastauksista! 🙂

ihmetteleväinen: kokeilin näitä ja tein kaksinkertaisen taikinan varmuuden vuoksi että riittää. tein 12cm pannulla ja mulle tuli 10 lettua. ja maukkaita oli 🙂 kehotan kokeilemaan

Nää on tosi hyvii! Kantsii testata ja kermaista ja vartista vaan päälleniin… Lurps

Jos haluaa helposti paksuja lettuja, lisää 0,5dl maitoa vähemmän, paksua taikinaa helpompi käsitellä ja onnistuu myös tavallisella pannulla. Itse käytin paistamiseen kookosöljyä maun lisäämiseksi.

21
2

”lisää 0,5dl maitoa vähemmän” Mitä tämä edes tarkoittaa? Käytä 1.5 dl maitoa 2 dl sijaan, vai?

Kuvan mukaan nuo ovat kyllä lättyjä. Lätyt ovat noita pieniä lättypannussa paistettavia herkkuja. Pannukakku paistetaan uunissa paistinpannussa tai uunipannussa.
Näin olen oppinut pienestä pitäen, nyt 64 vuotias.

Nämä ovatkin amerikkalaisia pannukakkuja. Suomen pannukakku paistetaan uunipellillä uunissa. Erona on että amerikkalaisten pannukakkujen taikina on paksumpi ja siihen lisätään leivinjauhetta ja aika reippaasti sokeria

En vielä tehnyt mutta teen joten ajattelin kysyä haittaako jos pannulla on koirankarvoja? Mulla on vaa yksi pannu ja koira käyttää sitä nukkumapaikkana. Eikai se niiku räjähdä tai sillee?

6
1

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *