Reseptit

Amerikkalaiset pannukakut

Amerikkalaiset pannukakut maistuvat mustikoiden kanssa. Teflonpinnoitettu pannu on paras pannareiden paistamiseen. Katso vinkit miten saat niistä kuohkeita.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen ja Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso kananmuna
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl juoksevaa margariinia tai voisulaa

Valmistusohje

Amerikkalaiset pannukakut ovat parhaimmilaan kuohkeita. Taika piilee taikinan turvotuksessa ja leivinjauheessa. Saat kuohkeita pannukakkuja, kunhan käännät ne pannulla heti, kun mahdollista.

1. Riko kananmunan rakenne huolellisesti kulhossa. Sekoita munaan maito ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rasva ja anna taikinan turvota jonkin aikaa jääkaapissa, ennen kuin paistat amerikkalaiset pannukakut.

2. Sipaise lettupannun syvennykset rasvalla. Annostele syvennyksiin taikinaa. Muista, että taikina kohoaa reilusti. Käännä amerikkalaiset pannukakut heti, kun se on mahdollista, jotta lopputuloksena on kuohkeita pannareita.

3. Tarjoa amerikkalaiset pannukakut jogurtin, marjojen ja hedelmien sekä vaahterasiirapin kanssa.

Amerikkalaisetn pannukakut ja paahdetut aprikoosit

 

 

 

 

 

Lisää pannukakkuja herkkusuille:

923309-pannaritjamarjoja.jpg

Kevyemmät amerikkalaiset pannukakut

984516-amerikkalaiset_ricottapannukakut.jpg

Amerikkalaiset ricottapannukakut

Puolukka_mantelipannari

Puolukka-mantelipannari

Ahvenanmaan pannukakku ja mustikoita

Ahvenanmaan pannukakku

Kotiliesi.fi: pannukakku

 

X