Puolukka_mantelipannari
Pannari on mitä mainioin jälkiruokaherkku! Tällä kertaa se valmistuu puolukoista ja mantelijuomasta.
Reseptit

Puolukka-mantelipannari

Pannari on mitä mainioin jälkiruokaherkku! Tällä kertaa se valmistuu puolukoista ja mantelijuomasta. Tarjoile pannukakku omenalohkojen ja puolukoiden kera.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl mantelijuomaa
  • 2½ dl sämpyläjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1½ dl puolukoita

Lisäksi

  • 2 omenaa
  • 2 rkl margariinia
  • 1 tl sokeria
  • ripaus kanelia
  • 1 dl puolukoita

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa puolet mantelijuomasta sekä jauhot tasaiseksi taikinaksi. Lisää kanamunat, öljy, sokeri, suola ja loput mantelijuomasta. Valuta taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja ripottele pinnalle puolukat.

2. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia tai, kunnes pannukakku on kauniin ruskea.

3. Kuori ja lohko omenat. Paista sokerin kanssa rasvassa niin, että omenat saavat hieman väriä. Mausta seos kanelilla. Tarjoile pannukakku omenalohkojen ja puolukoiden kera.

Lisää pannukakkureseptejä:

923792-Ahvenanmaan_pannukakku.jpg

Ahvenanmaan pannukakku

Banaanipannarit

Banaanipannarit ja hunajajogurttia

984516-amerikkalaiset_ricottapannukakut.jpg

Amerikkalaiset ricottapannukakut

Kotiliesi.fi: Mustikkapannukakut ja mustikkasiirappi

X