Reseptit

Banaanipannarit ja hunajajogurttia

Banaanipannareilla ja hunajajogurtilla aamu alkaa hyvin. Pannukakut voivat olla myös terveellisiä, kun taikina tehdään piimään, ja jauhoina käytetään täysjyvää.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos
Banaanipannareilla ja hunajajogurtilla aamu alkaa hyvin. Pannukakut voivat olla myös terveellisiä, kun taikina tehdään piimään, ja jauhoina käytetään täysjyvää.

Ainekset

Banaanipannarit:

  • 2 ½ dl piimää
  • 1 kypsä banaani murskattuna
  • 1 iso kananmuna
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/2 tl vaniljajauhetta
  • n. 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • ripaus suolaa

Paistamiseen:

  • kookosöljyä

Tarjoiluun:

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • ripaus kanelia
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 kypsä banaani

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa piimä ja murskattu banaani. Vispilöi joukkoon kananmuna, kookosöljy ja hunaja. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne piimäseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna turvota noin 15 minuuttia.

2. Paista taikinasta lettupannulla kookosöljyssä paksuja, kuohkeita pannukakkuja.

3. Sekoita jogurtin joukkoon kaneli ja hunaja. Viipaloi banaani.

4. Tarjoile pannukakut lämpiminä maustetun jogurtin ja banaaniviipaleiden kera.

Katso myös:
Banaani-kvinoapannarit, Ruoka.fi
Vaahterasiirappi-banaanipannarit, Ruoka.fi
Amerikkalaiset pannukakut, Kotiliesi.fi

X