Reseptit

Banaanipannari

Perinteinen pannukakku saa tässä ohjeessa uudet mausteet suklaasta ja banaanista. Banaanipannukakku maistuu koko perheelle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Suklaa ja banaani - siinäpä vasta pari. Upota nuo kaksi ihanuutta pannaritaikinaan. Banaanipannukakusta tykkää koko perhe.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Banaanipannukakku:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl inkivääriä
  • 8 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 100 g voita tai margariinia sulatettuna
  • 2 isoa banaania
  • muutama pala suklaata
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Mitaa kulhoon vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, suola, vaniljasokeri ja inkivääri. Sekoita ainekset hyvin sekaisin.

2. Vispilöi joukkoon maito ja viimeisenä kananmunat sekä sulatettu, jäähtynyt rasva. Anna taikinan turvota hetki.

3. Kaada taikina leivinpaperilla peitettyyn uunipannuun. Viipaloi banaanit ja levitä viipaleet taikinalle. Paista pannukakkua 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

4. Leikkaa vielä lämmin pannari paloiksi ja nosta lautasille. Laita jokaiselle palalle pari palaa suklaata, se sulaa mukavasti lämpimän banaanipannukakun päällä kastikkeeksi. Koristele tomusokerilla.

X