Reseptit

Banaanipannari

3.3.2013 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Perinteinen pannukakku saa tässä ohjeessa uudet mausteet suklaasta ja banaanista. Banaanipannukakku maistuu koko perheelle.

Ainekset

4 dl vehnäjauhoja
1.5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
8 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g voita tai margariinia sulatettuna
2 isoa banaania
muutama pala suklaata
tomusokeria

Valmistusohje

 

1. Mitaa kulhoon vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, suola, vaniljasokeri ja inkivääri. Sekoita
ainekset hyvin sekaisin.

2. Vispilöi joukkoon maito ja viimeisenä kananmunat sekä sulatettu, jäähtynyt rasva. Anna
taikinan turvota hetki.

3. Kaada taikina leivinpaperilla peitettyyn uunipannuun. Viipaloi banaanit ja levitä viipaleet
taikinalle. Paista pannukakkua 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

4. Leikkaa vielä lämmin pannari paloiksi ja nosta lautasille. Laita jokaiselle palalle pari palaa
suklaata, se sulaa mukavasti lämpimän banaanipannukakun päällä kastikkeeksi. Koristele tomusokerilla.

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *