Mansikkapannukakku: Mansikka-sitruuna- unikonsiemenpannukakku
Maailman paras pannukakku -kisan kaunein on mahdollisesti mansikkapannukakku, jonka taikina  pilkutetaan unikonsiemenillä.
Reseptit

Mansikkapannukakku

Mansikkainen pannukakku sopii mainiosti vaik­kapa kesäiseksi aamupalapannu­kakuksi.
Teksti: teresa Välimäki Kuvat: vesa tyni

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ripaus suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 20 0g mansikoita viipaleina

tarjoiluun

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 rkl tomusokeria
  • 1/2-1 sitruunan mehu
  • 200 g mansikoita viipaleina

Valmistusohje

Mansikkapannukakku tehdään näin helposti:

Mansikkapannukakku saa hienon maun sitruunasta ja unikonsiemenistä.

1. Pese sitruuna huolella ja raasta kuori. Riko kananmunat yksitellen  kulhoon. Kaada maito sekoituskulhoon.Vispilöi maidon joukkoon kananmunat, sokeri, sitruunankuoriraaste, unikonsiemenet ja suola. Lisää jauhot ja jätä taikina turpoamaan hetkeksi kaikessa rauhassa.

2. Voitele valurautainen iso paistinpannu tai keskikokoinen uunivuoka ja kaada taikina siihen. Ripottele päälle mansikkaviipaleet. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

3. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunaa.

4. Tarjoile mansikkapannukakku tuorejuuston ja mansikkaviipaleiden kera.

Pannukakku on herkkua, katso vielä nämä maukkaat ohjeet!

Ahvenanmaan pannukakku ja mustikoita

Ahvenanmaan pannukakku

kaura-päärynäpannukakku

Kaura-päärynäpannukakku

banaanipannukakku

Banaanipannari

Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä pannukakkujen päälle tai täytteeksi? Katso 5 +1 makeaa vinkkiä, joissa ei ole mansikkahilloa!

X