Reseptit

Mansikka-tillisorbetti

Mansikka-tillisorbetti on kuuman kesäpäivän viileä virkistäjä. Itse tehty helppo jälkiruoka sopii myös FODMAP-ruokavalioon.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 rasia (400 g) mansikoita
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 valkuainen
  • 1/2 sitruunan kuori
  • noin 1 rkl tilliä

Valmistusohje

1. Puhdista mansikat ja soseuta ne sauvasekoittimella.

2. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa ja jäähdytä sokeriliemi.

3. Vaahdota valkuainen. Sekoita sokeriliemi ja mansikkasose keskenään. Mausta seos raastetulla sitruunan kuorella. Sekoita lopuksi joukkoon valkuaisvaahto sekä hienonnettu tilli.

4. Kaada seos matalaan kulhoon ja pakasta. Sekoittele sorbettia muutaman kerran jäätymisen alkuvaiheessa. Voit valmistaa sorbetin myös jäätelökoneessa.

X