Mansikka-tillisorbetti
Mansikka-tillisorbetti on kuuman kesäpäivän viileä virkistäjä. Itse tehty helppo jälkiruoka sopii myös FODMAP-ruokavalioon.
Ainekset
- 1 rasia (400 g) mansikoita
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 valkuainen
- 1/2 sitruunan kuori
- noin 1 rkl tilliä
Valmistusohje
1. Puhdista mansikat ja soseuta ne sauvasekoittimella.
2. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa ja jäähdytä sokeriliemi.
3. Vaahdota valkuainen. Sekoita sokeriliemi ja mansikkasose keskenään. Mausta seos raastetulla sitruunan kuorella. Sekoita lopuksi joukkoon valkuaisvaahto sekä hienonnettu tilli.
4. Kaada seos matalaan kulhoon ja pakasta. Sekoittele sorbettia muutaman kerran jäätymisen alkuvaiheessa. Voit valmistaa sorbetin myös jäätelökoneessa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous