Mausteinen toscakakku
Tässä toscakakussa maistuu omena, inkivääri ja kardemumma.
Ainekset
Mausteinen toscakakku
- 125 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
täyte
- 3-4 omenaa
- 3 rkl sokeria
- 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä tai 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 rkl kanelia
toscakuorrutus
- 75 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl maitoa tai kermaa
- 100 g mantelilastuja
Valmistusohje
Mausteinen toscakakku leivotaan helposti näin:
1. Tee ensin täyte. Huuhdo ja halkaise omenat. Poista kanta ja siemenkota. Leikkaa omenanpuolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita viipaleiden joukkoon sokeri, inkivääri ja kaneli.
2. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtoreunavuokaan. Levitä päälle maustetut omenaviipaleet.
4. Paista kakkua 175 asteen uuninlämmössä noin 30 minuuttia.
5. Mittaa kaikki toscakuorrutuksen aineet kattilaan ja kiehauta seos. Levitä seos kakun päälle ja jatka paistamista 10–15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
6. Irrota vuoan reunat ja nosta mausteinen toscakakku tarjolle.
Vinkki: Voit leipoa toscakakun myös vegaanisena.
Lue myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan jauhoton pähkinäkakku.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous