Reseptit

Mausteinen toscakakku

Tässä toscakakussa maistuu omena, inkivääri ja kardemumma.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Omenaa, inkivääriä ja kanelia – täydellinen makukombo toscakakkuun.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mausteinen toscakakku

  • 125 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa

täyte

  • 3-4 omenaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä tai 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 rkl kanelia

toscakuorrutus

  • 75 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl maitoa tai kermaa
  • 100 g mantelilastuja

Valmistusohje

Mausteinen toscakakku leivotaan helposti näin:

1. Tee ensin täyte. Huuhdo ja halkaise omenat. Poista kanta ja siemenkota. Leikkaa omenanpuolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita viipaleiden joukkoon sokeri, inkivääri ja kaneli.

2. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtoreunavuokaan. Levitä päälle maustetut omenaviipaleet.

4. Paista kakkua 175 asteen uuninlämmössä noin 30 minuuttia.

5. Mittaa kaikki toscakuorrutuksen aineet kattilaan ja kiehauta seos. Levitä seos kakun päälle ja jatka paistamista 10–15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

6. Irrota vuoan reunat ja nosta mausteinen toscakakku tarjolle.

Vinkki: Voit leipoa toscakakun myös vegaanisena.

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan jauhoton pähkinäkakku.

X