vegaaninen toscakakku
Reseptit

Vegaaninen toscakakku

Vegaaninen toscakakku on myös gluteeniton. Muista jäähdyttää kakku täysin, ennen kuin irrotat sen vuoasta. Gluteenittomista jauhoista tehty kakku murenee helposti lämpimänä.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vegaaninen toscakakku:

  • 125 g leivontamargariinia (huoneenlämpöistä)
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 luomusitruunan kuori
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl kaurajuomaa

Vuokaan:

  • 1-2 rkl maidotonta margariinia
  • n. 2 rkl gluteenittomia korppujauhoja

Kuorrutus:

  • 100 g maidotonta margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1/2 dl kaurajuomaa
  • 160 g (4 dl) mantelilastuja
  • 1/2 dl kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

Vegaaninen toscakakku leivotaan helposti näin:

1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat margariinilla ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla.

2. Vatkaa margariini ja sokeri keskenään. Yhdistä kuivat aineet ja sitruunan raastettu kuori, lisää taikinaan yhdessä maidon ja sitruunamehun kanssa. Levitä taikina vuokaan. Kypsennä kakkupohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia. Käytä vuoan alla peltiä, sillä vuoasta voi valua rasvaa.

3. Tee kuorrutus pohjan kypsyessä. Paloittele rasva kattilan pohjalle. Lisää muut ainekset ja kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi samalla sekoittaen. Levitä seos pohjan päälle. Säädä uuni 200 asteeseen ja jatka kakun kypsennystä 15 minuuttia. Jäähdytä vegaaninen toscakakku täysin ennen kuin irrotat sen vuoasta.

Katso myös: Vegaaninen porkkanakakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Pähkinäinen toscakakku

X