Vegaaninen toscakakku
Vegaaninen toscakakku on myös gluteeniton. Muista jäähdyttää kakku täysin, ennen kuin irrotat sen vuoasta. Gluteenittomista jauhoista tehty kakku murenee helposti lämpimänä.
Ainekset
Vegaaninen toscakakku
- 125 g leivontamargariinia (huoneenlämpöistä)
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 dl mantelijauhetta
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 luomusitruunan kuori
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 dl kaurajuomaa
Vuokaan:
- 1-2 rkl maidotonta margariinia
- n. 2 rkl gluteenittomia korppujauhoja
Kuorrutus:
- 100 g maidotonta margariinia
- 1 dl sokeria
- 2 rkl gluteenitonta jauhoseosta
- 1/2 dl kaurajuomaa
- 160 g (4 dl) mantelilastuja
- 1/2 dl kurpitsansiemeniä
Valmistusohje
Vegaaninen toscakakku leivotaan helposti näin:
1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat margariinilla ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla.
2. Vatkaa margariini ja sokeri keskenään. Yhdistä kuivat aineet ja sitruunan raastettu kuori, lisää taikinaan yhdessä maidon ja sitruunamehun kanssa. Levitä taikina vuokaan. Kypsennä kakkupohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia. Käytä vuoan alla peltiä, sillä vuoasta voi valua rasvaa.
3. Tee kuorrutus pohjan kypsyessä. Paloittele rasva kattilan pohjalle. Lisää muut ainekset ja kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi samalla sekoittaen. Levitä seos pohjan päälle. Säädä uuni 200 asteeseen ja jatka kakun kypsennystä 15 minuuttia. Jäähdytä vegaaninen toscakakku täysin ennen kuin irrotat sen vuoasta.
Vinkki: Kokeile myös vegaanista porkkanakakkua
Lue myös Kotiliesi.fi: Ota vegaanituotteet rohkeasti kokeiluun – moni tuttu ruoka on helppo valmistaa kokonaan ilman eläinperäisiä raaka-aineita
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous