Reseptit

Omenavispipuuro

Omenavispipuuro tehdään omenamehusta ja omenoista. Se maistuu haaleana kylmän maidon, kermatilkan tai vaniljakastikkeen kanssa. Puuro ei ole kovin makeaa, joten annoksen pinnalle voi hyvin lisätä ripauksen kaneli-sokeriseosta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omenavispipuuro

  • 3-4 hapokasta kotimaista omenaa
  • 6 dl omenatäysmehua
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 1/4 tl suolaa
  • 3/4 dl mannasuurimoita

Valmistusohje

Omenavispipuuro tehdään helposti näin:

1. Kuori ja paloittele omenat kattilaan. Lisää mehu, sokeri, kanelitanko ja suola. Anna kiehua, kunnes omenat ovat vähän soseutuneet. Ota pois kanelitanko.

2. Kuumenna omenaliemi kiehuvaksi. Vatkaa sekaan mannasuurimot. Anna puuron kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.

3. Vatkaa huoneenlämpöiseksi jäähtynyt omenavispipuuro kuohkeaksi.

Katso myös: Omenainen uunipuuro

Katso myös Kotiliesi.fi: Omenapuuro

X