Omenavispipuuro
Omenavispipuuro tehdään omenamehusta ja omenoista. Se maistuu haaleana kylmän maidon, kermatilkan tai vaniljakastikkeen kanssa. Puuro ei ole kovin makeaa, joten annoksen pinnalle voi hyvin lisätä ripauksen kaneli-sokeriseosta.
Ainekset
Omenavispipuuro
- 3-4 hapokasta kotimaista omenaa
- 6 dl omenatäysmehua
- 1/2 dl sokeria
- 1 kanelitanko
- 1/4 tl suolaa
- 3/4 dl mannasuurimoita
Valmistusohje
Omenavispipuuro tehdään helposti näin:
1. Kuori ja paloittele omenat kattilaan. Lisää mehu, sokeri, kanelitanko ja suola. Anna kiehua, kunnes omenat ovat vähän soseutuneet. Ota pois kanelitanko.
2. Kuumenna omenaliemi kiehuvaksi. Vatkaa sekaan mannasuurimot. Anna puuron kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
3. Vatkaa huoneenlämpöiseksi jäähtynyt omenavispipuuro kuohkeaksi.
Katso myös: Omenainen uunipuuro
Katso myös Kotiliesi.fi: Omenapuuro
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous