Reseptit

Paahdettua maalais­leipää ja oliivitahnaa

Ranskalainen ateria alkaa aina aperolla eli pienellä alkupalalla. Se on yleensä jotain hyvin yksinkertaista, kuten nämä paahdetut leipäset tapenadella.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tapenade:

  • 200 g kivettömiä vihreitä ja mustia oliiveja
  • 1 pieni punasipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl kapriksia
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 rkl hunajaa

Lisäksi:

  • 1 pieni maalaisleipä viipaleina
  • tilkka oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Valuta oliivit ja hienonna veitsellä karkeasti. Laita kulhoon.

2. Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet, lisää oliivien joukkoon. Lisää myös kaprikset, oliiviöljy, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä hunaja. Jätä maustumaan.

3. Leikkaa leipä viipaleiksi ja sipaise pinnat oliiviöljyllä. Paahda leipiä 220-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

4. Lusikoi leiville tapenadea ja tarjoile tervetuliaisalkupalana eli aperona.

X