Paahdettua maalaisleipää ja oliivitahnaa
Ranskalainen ateria alkaa aina aperolla eli pienellä alkupalalla. Se on yleensä jotain hyvin yksinkertaista, kuten nämä paahdetut leipäset tapenadella.
Ainekset
Tapenade:
- 200 g kivettömiä vihreitä ja mustia oliiveja
- 1 pieni punasipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl kapriksia
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1 rkl hunajaa
Lisäksi:
- 1 pieni maalaisleipä viipaleina
- tilkka oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Valuta oliivit ja hienonna veitsellä karkeasti. Laita kulhoon.
2. Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet, lisää oliivien joukkoon. Lisää myös kaprikset, oliiviöljy, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä hunaja. Jätä maustumaan.
3. Leikkaa leipä viipaleiksi ja sipaise pinnat oliiviöljyllä. Paahda leipiä 220-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
4. Lusikoi leiville tapenadea ja tarjoile tervetuliaisalkupalana eli aperona.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous