Reseptit

Pähkinäpiirakka

Pähkinätortun voi tarjota jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 2.5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 2 rkl hasselpähkinärouhetta
  • 2 rkl sokeria
  • ¾ dl voi-kasviöljyseosta
  • 1 kananmuna
  • (1-2 rkl vettä)

Täyte

  • 250 g saksanpähkinöitä ja hasselpähkinöitä (1:1)
  • 2 kananmunaa
  • 1.5 dl vaahterasiirappia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 tl maissitärkkelystä

Valmistusohje

1. Mittaa kulhoon jauhot, pähkinärouhe ja sokeri ja sekoita. Nypi sekaan voi-kasviöljyseos ja sekoita vaivaamatta kananmuna ja vesi. Anna tasaantua viileässä.

2. Paahda pähkinöitä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne alkavat ruskettua. Kaada ne puhtaalle pyyhkeelle, ja irrottele kuoria varovasti, osa kuorista saa jäädä.

3. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija noin 24 cm) leivinpaperilla ja painele taikina pohjalle ja reunoille, lisää jäähtyneet pähkinät pohjalle.

4. Vatkaa kevyesti munat ja siirappi sekaisin, lisää kermaviili ja maissitärkkelys ja kaada pähkinöiden päälle.

5. Paista torttua 180 asteessa puolisen tuntia, niin että hyytyy. Peitä leivinpaperilla loppuvaiheessa, jos uhkaa tummua liikaa.

1200 kJ (280 kcal)/1 pala

X