Paistettua kuhaa ja kesäkurpitsaa
Paistettua kuhaa voi tarjota ihan keskellä viikkoa kuin viikonloppunakin. Kesäkurpitsaraaste sointuu hyvin kalan kanssa.
Ainekset
- 4 kpl (400 g) kuha tai siikafileitä
- 1 (300g ) kesäkurpitsa
- 1/4 sipulia tai pala purjoa
- 1/2 sitruunaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 - 1/2 tl rouhittua pippuria
- 1 rkl rypsiöljyä
tarjoiluun:
- keitettyjä perunoita
- paistettuja kasviksia (esim. parsaa)
Valmistusohje
Paistettu kuha mehevöitetään kuorruttamalla kala kesäkurpitsaraasteella.
- Leikkaa kuhafileet ruodottomiksi, raasta kesäkurpitsa, kuori ja pilko sipuli ja purista sitruunasta mehu.
- Mittaa pannulle ½ rkl öljyä, paista kesäkurpitsaraastetta ja sipulia kevyesti, anna nesteen haihtua, mausta hiukan suolalla ja pippurilla ja siirrä lautaselle.
- Lisää öljyä, paista kuhafileet kevyesti molemmin puolin, ripauta niille hiukan mausteita, lisää kesäkurpitsaraaste ja sitruunamehu päälle. Hauduta pari minuuttia tai grillaa uunin grillillä.
- Tarjoa keitettyjen perunoiden ja kevyesti paistettujen kasvisten (esim. parsan) kanssa.
550 kJ
130 kcal
1 annos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous