Reseptit

Paistettua kuhaa ja kesäkurpitsaa

Paistettua kuhaa voi tarjota ihan keskellä viikkoa kuin viikonloppunakin. Kesäkurpitsaraaste sointuu hyvin kalan kanssa.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kpl (400 g) kuha tai siikafileitä
  • 1 (300g ) kesäkurpitsa
  • 1/4 sipulia tai pala purjoa
  • 1/2 sitruunaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 - 1/2 tl rouhittua pippuria
  • 1 rkl rypsiöljyä

tarjoiluun:

  • keitettyjä perunoita
  • paistettuja kasviksia (esim. parsaa)

Valmistusohje

Paistettu kuha mehevöitetään kuorruttamalla kala kesäkurpitsaraasteella.

  1. Leikkaa kuhafileet ruodottomiksi, raasta kesäkurpitsa, kuori ja pilko sipuli ja purista sitruunasta mehu.
  2. Mittaa pannulle ½ rkl öljyä, paista kesäkurpitsaraastetta ja sipulia kevyesti, anna nesteen haihtua, mausta hiukan suolalla ja pippurilla ja siirrä lautaselle.
  3. Lisää öljyä, paista kuhafileet kevyesti molemmin puolin, ripauta niille hiukan mausteita, lisää kesäkurpitsaraaste ja sitruunamehu päälle. Hauduta pari minuuttia tai grillaa uunin grillillä.
  4. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja kevyesti paistettujen kasvisten (esim. parsan) kanssa.

550 kJ
130 kcal
1 annos

X