Pangritata
Pangritata eli ”köyhän parmesaani” tuo ruokaan paahteista makua ja rapeaa rakennetta. Kruunaa sillä esimerkiksi pastat. Voit maustaa paistetun leipämurun mieleisilläsi kuivatuilla yrteillä ja mausteilla – vaikka chilillä. Pangritata säilyy purkissa huoneenlämmössä viikkoja.
Ainekset
Pangritata
- 2 dl raastettua kuivahtanutta vaaleaa leipää
- 1/2 sitruunan raastettu kuori
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1/2 tl jauhettua tai raastettua muskottipähkinää
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Pangritata tehdään helposti näin:
1. Raasta leipä raastimen karkealla terällä. Pese ja raasta sitruunasta kuori. Paista leipämurua, sitruunankuoriraastetta, mausteita ja suolaa öljyssä paistinpannulla sekoitellen, kunnes leipämuru hieman ruskistuu. Kaada seos kulhoon heti, niin leipämuru ei pala. Säilytä pangritata kannellisessa purkissa huoneenlämmössä.
Katso myös: Paahdettu kasvissalaatti ja krutongit
Katso myös Kotiliesi: Rosmariini-sitruunasuola
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous