Reseptit

Pangritata

Pangritata eli ”köyhän parmesaani” tuo ruokaan paahteista makua ja rapeaa rakennetta. Kruunaa sillä esimerkiksi pastat. Voit maustaa paistetun leipämurun mieleisilläsi kuivatuilla yrteillä ja mausteilla – vaikka chilillä. Pangritata säilyy purkissa huoneenlämmössä viikkoja.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pangritata

  • 2 dl raastettua kuivahtanutta vaaleaa leipää
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1/2 tl jauhettua tai raastettua muskottipähkinää
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Pangritata tehdään helposti näin:

1. Raasta leipä raastimen karkealla terällä. Pese ja raasta sitruunasta kuori. Paista leipämurua, sitruunankuoriraastetta, mausteita ja suolaa öljyssä paistinpannulla sekoitellen, kunnes leipämuru hieman ruskistuu. Kaada seos kulhoon heti, niin leipämuru ei pala. Säilytä pangritata kannellisessa purkissa huoneenlämmössä.

Katso myös: Paahdettu kasvissalaatti ja krutongit

Katso myös Kotiliesi: Rosmariini-sitruunasuola

X