Reseptit

Paahdettu kasvissalaatti ja krutongit

Paahdettu kasvissalaatti ja krutongit valmistuu sesongin raaka-aineista ja edellispäivän kuivahtaneesta leivästä. Lado ainekset pellille, uuni hoitaa loput.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu kasvissalaatti ja krutongit:

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 12 kpl pieniä naattiporkkanoita
  • 12 kpl retiisejä
  • 4 viipaletta maalaisleipää kuutioina
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 25 g parmesaaniraastetta
  • 3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Pese ja kuivaa parsat, porkkanat ja retiisit.

2. Napsauta parsoista puiseva valkoinen tyvi pois. Siisti porkkanat ja retiisit, jätä lehtiä jos ne ovat puhtaita.

3. Lado kasvikset leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Levitä pellille myös maalaisleipäkuutiot.

4. Sekoita kulhossa öljy, sitruunamehu ja suola sekä pippuri tasaiseksi seokseksi ja pirskottele se pellille ainesten päälle.

5. Paahda kasviksia ja leipäkrutonkeja 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

6. Jaa ne lautasille ja viimeistele parmesaaniraasteella sekä paahdetuilla pinjansiemenillä.

Katso myös: Paahdettu fetasalaatti

Kotiliesi.fi:  Gremolatalla marinoidut juurekset

X